Sajnos sokan még a mai napig sajnálják a pénzt egy jó üzleti portré elkészítésére, legyen az önéletrajz vagy weboldalhoz készülő fotó, pedig ez a befektetés többszörösen megtérül.

Egy profi fotó, amely nyugalmat, magabiztosságot, profizmust sugall nagyban hozzájárulhat az egyén sikeréhez.

Fontos azonban megjegyeznem, hogy számomra nagyon fontos egy üzleti (valójában bármilyen) portré elkészítésekor a hitelesség. Fontos, hogy az egyéniség, az egyediség átjöjjön a képen keresztül is. Én ezért nem szeretem a stúdiós, erősen beállított és „megfényelt” képeket, ugyanis ezeken a képeken a személyesség teljesen eltűnik és sokszor szinte felismerhetetlen a modell.

Egy üzleti fotózásnak nem kell unalmasnak lennie. Nyílván a fotózás stílusa függ a modell munkájától, attól, hogy milyen szolgáltatást kínál ügyfeleinek és milyen stílusban szeretne kommunikálni.

Amikor kreatív termékfotózással vagy olyan üzleti portréfotózással keresnek meg, amelynek az a célja, hogy mutassuk be érdekesen a szolgáltatást, illetve közvetve a termékeket, mindig izgalomba jövök. Ilyenkor mindig megbeszéljük, hogy a képek hova kerülnek (weboldal, blog, közösségi média, Linkedin, stb.), mi a képek célja (ügyfélszerzés, termékeladás, stb.). Fontos, hogy megismerjem azt, hogy pontosan milyen szolgáltatást kínál, kik a célközönség és így közösen meghatározzuk a fotók stílusát is.

Gabival természetesen könnyebb ez a folyamat, hiszen régóta barátnőm, ismerem a céljait és a hitvallását. Gabi stílustanácsadó és stylist, elkötelezett híve a környezetvédelemnek, a tudatos vásárlásnak, a hazai alkotók, márkák felkutatásának és bemutatásának, a fenntartható divatnak.

Gabi komplex szín,- és alkattanácsadással, gardróbrendezéssel és közös vásárlással segít a hölgyeknek és az uraknak a mindennapi öltözködésben.

Rendszeresen dolgozunk együtt, hol az ő szolgáltatását emeljük a középpontba, hol egy-egy márka bemutatása kapja a fókuszt. Minden esetben fontos az anyag és a színvilág, az egyes ruhadarabok és kiegészítők variálhatóságának bemutatása.

Ebben a bejegyzésben a 2020-as év kedvenc fotózásait válogattam össze.

Gabi elérhetősége: bgstilus.com

A bejegyzésben szereplő márkák: Nimfa, Dittafelt, Zöld Gardrób, GT cipő, hatS by Annity