Néhány évvel ezelőtt találkoztam először Bánkkal. Balla Gabi stylist barátnőmmel közösen egy pasis fotózást csináltunk Bánknak. Több fotózásunk nem volt, de néha-néha volt néhány levélváltásunk, szóval valamennyire tartottuk a kapcsolatot. Aztán tavaly év vége felé Bánk azzal keresett meg, hogy megházasodik és szeretnék, ha én fotóznám az esküvőjüket.

Természetesen igent mondtam, hiszen Bánk egy életvidám, jó fej pasi és gondoltam, hogy a barátnője is hasonló adottságokkal bír. Amikor találkoztam Annával is nem csalódtam és nagyon kezdtem várni az esküvőt, amely idén májusban volt.

Nagyon szép helyszínt választottak, a Varga Tanyát, ahol az egyházi és polgári szertartás is a szabad ég alatt lett megtartva. A készülődés képeit imádom, Anna finomsága és szépsége, Bánk vidámságával és színes zoknijaival jól kiegészítik egymást. Amikor a készülődést fotózom, akkor általában (illetve akkor IS), a körülményekhez, adottságokhoz kell alkalmazkodnom. Nem mindegy, hogy otthon, lakásban vagy éppen egy szállodai szobában történik-e a fotózás. Legtöbb esetben szoktam kérni, hogy legyen rend, lehetőség szerint legyenek elpakolva a dolgok, stb. Ez nem mindig jön össze, akkor inkább dokumentarista irányba viszem el a képeket. Annáék esetén a szép környezet adott volt, így inkább romantikusabb képek születtek. 

Szuper szolgáltatókat választottak nagy napjukra, így minden gördülékenyen, fennakadások nélkül zajlott.  A szertartás nagyon megható volt, utána pedig következett a felszabadult sziromszórás és a buli. Az esküvőn a sziromszórást vagy buborékfújást egyébként nagyon szeretem, annyira szoktam nevetni, amikor válogatom a képeket és látom azokat a fejeket…. A nyitótáncot és az egész bulit a szuper dj, a fény és hangtechnika tette tökéletessé, a bulin kívüli programokat pedig a ceremóniamester tette emlékezetessé. A bulikban a füstgép nem annyira megszokott (nekem legalábbis idén két esküvőmön volt csak), de nagyon kell arra figyelni, hogy szépen, apránként adagolják csak, különben nagyon-nagyon sok füst lesz és sem a képeknek nem tesz jót, sem a vendégek hangulatának. Itt szerencsére ez nem volt probléma, ennek köszönhetően a nyitótánc képei is számomra különlegesek lettek. Igazából a megbeszélések során nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a jó fény egy esküvőn…

Éjjel engedtünk lufit és volt csillagszórós vonulás is, amely azért mindig feladja a leckét, hisz teljes sötétségben kell fotózni, videózni. Én ilyenkor általában a pár előtt néhány méterre vagyok és igyekszem tartani a távolságot és szépen hátrálni, anélkül, hogy bárkiben vagy bármiben elesnék. Ezt természetesen, ha van videós mindig egyeztetjük, hogy egymás munkáját se zavarjuk.

A kreatív fotózást másik napra tettük és végül egy dunaparti helyszín mellett döntöttünk.

Annának az esküvői ruhája is csodálatos volt, pont elég hosszú, mindenhol szépen állt rajta, úgyhogy igazán szerencsés vagyok, hogy ilyen esküvőn vehettem részt.

Lehet, hogy picit ömlengősre sikerült ez a blog és minden csodálatos és tökéletes, de nem tehetek róla, tényleg így érzem. Vannak jó esküvők és vannak olyan esküvők és olyan párok, akik közel állnak a szívemhez…

És akiknek a napot köszönhetjük:

Ruha: Daalarna – Benes Anita

Gyűrűk: Ékszerpalota

Dekor: Flowerpower

Smink: Judit Farkas

Haj: Hairstylist – Kovács Luca

Ékszerek: Rienne Creations 

Ceremóniamester: Ákos Szablya

DJ: Ecler Wedding DJ

Helyszín: Varga Tanya Hotel Konferencia és Szabadidő Központ