Évente egy-két alkalommal járok Svájcban, ugyanis unokanővérem és unokahúgom is ott laknak. Unokanővérem közel 60 évesen kezdett el fényképezni tanulni, így sok időt töltünk együtt, sokat beszélünk telefonon, megosztjuk egymással fotózással kapcsolatos gondolatainkat és sokat tanulunk egymástól. Korábban is jóban voltunk, de tény, hogy a fényképezés által sokkal szorosabb lett a kapcsolatunk.

Unokahúgom a húszas évei elején jár, igazi belevaló fiatal csajszi. Amikor Svájcban járok, természetesen őt is meglátogatom, vele inkább az éjszakai bárokat és szórakozóhelyeket látogatjuk. Persze fotóztam már őt is és így jutottam el odáig, hogy hogyan is kerültem ki Svájcba, mint fotós. Na, egyelőre csak egy alkalommal… Unokahúgom barátnőjének tervezték az esküvőjét, amikor felmerült a kérdés, hogy mi lenne, ha én fotóznám, hiszem a képeimet eddig is szerették, én pedig egy miniszabival össze tudnám kötni az esküvőt.

Nagyon vártam az esküvő napját. Reggel, amikor felkeltem kb. 15 fok volt és eső… Tudtam, hogy a szertartást kertben tervezik és az egész esküvő kertben lesz, sátras megoldással. Nagyon elkeseredtem, hiszen tudtam, ha nem tudjuk a szertartást a szabad ég alatt megtartani, egészen biztos csak rosszabb körülményekre számíthatok. A készülődést még esőben kezdtük meg, aztán szépen-lassan elállt az eső és kisütött a nap, így a szertartás végül a korábban tervezett helyszínen zavartalanul megtörtént.

Nagyon megható szertartás volt, melyet egy családi barát tartott meg. A hazai szertartásoktól eltérően, itt a szülők és barátok gyújtottak közösen gyertyát és ezután kezdődött az “esketés”. 

Szertartás után sziromszórás, gratulációk, csokordobás következett. A kreatív fotókat is a helyszínen, a kertben készítettük el (nagy bánatomra nem akartak a hegyekbe menni fotózkodni, így a lila tehenes lankás hegyoldalas képek elmaradtak…:)).

Este teljesen hagyományos módon tortavágás és buli kifulladásig.

A fotózással kapcsolatban nagyon sok tervem volt, amelyek nagy része sajnos nem valósult meg. Van az úgy, hogy a fotós tervez, de végül a pár dönt! 🙂 Ennek ellenére nagyon szép emlék nekem, különleges nap, hiszen Gaby és Luan nagyon kedves és szeretnivaló emberek. Gaby színes haja már önmagában is elképesztő és a kettejük története, szerelmük is kivételes. Mindketten Brazíliából származnak és annak ellenére, hogy Gaby Svájcban élt, mégis Brazíliában ismerkedtek meg.