Az a helyzet, hogy esküvői fotósként is vannak nehezebb pillanatok az életemben. Én ezt abszolút örömszakmának gondolom, hiszen életem nagy részében a pénzért dolgoztam és nem az élvezetért. Természetesen most sem ingyen dolgozom, de az élvezeti faktor jóval magasabb, mióta fotózásra adtam a fejem.

Ennek ellenére, van, hogy reggel kicsit nyűgösebben kelek és a sok ezredik esküvői fotó retusálásakor olykor-olykor elmegy a kedvem az egésztől.

Aztán persze megrázom magam és újból ráébredek arra, hogy mennyire szerencsés vagyok, hogy azzal töltöm az időmet, amit szeretek csinálni és ami a legfontosabb, olyan emberekkel, akiket kedvelek.

Ebben az évben pedig különösen szerencsésnek érzem magam, hiszen elképesztően kedves emberekkel ismerkedtem meg és maximális bizalmat kaptam tőlük, hiszen én örökíthettem meg az esküvőjüket.

Gyöngyös és Ádám különösen kedvesek számomra. Nagyon hálás vagyok, hogy a sok esküvői fotós közül engem választottak. A jegyesfotózás, az esküvő és az esküvőt követő kreatív fotózás is remek hangulatban telt és az egész év során csak kedvességet és szeretetet kaptam tőlük.

Talán az év egyik legmelegebb napján volt az esküvőjük, de mégsem volt panaszkodás vagy idegeskedés. Minden nagyon természetesen és lazán zajlott. Annak ellenére, hogy voltak apróbb bakik, egyikőjük sem aggódta túl a napot és ennek eredményeként egy nagyon szép és bensőséges esküvő volt, este pedig fergeteges buli.

Gyöngyös elképesztően gyönyörű menyasszony volt. Bevallom, néha el szoktam érzékenyülni, néha még a sírás is kerülget, a megható pillanatok – hiába látom csak a fényképezőgépen keresztül – megérintenek. Ilyen volt az is, amikor Ádám megpillantotta Gyöngyöst a bevonuláskor vagy amikor Ádám anyukája feltűzte a virágot…

Én ezekért a pillanatokért szeretem az esküvőket és az esküvői fotózást. Csodálatos gesztusok, villanások, érzelmi megnyilvánulásoknak vagyok szemtanúja és a feladatom, hogy ezeket fényképezőgépemmel meg is örökítsem, hogy később azok is átélhessék ezeket, akik nem voltak jelen.

Visszkanyarodva a blog elejéhez, ezek a dolgok, amelyek segítenek és valahogy mindig jókor kapok egy köszönő üzenetet, amely azonnal átlendít a nehezén és máris teli szájjal mosolygok a világra:

„Szia! Egyszerűen el vagyunk ájulva, nem is jutok szóhoz! Annyira hálásak vagyunk, öröm visszanézni minden egyes pillanatot. Néhány képen dívaként jelenítettél meg… Nagyon örülünk, hogy megismerhettük! Várjuk a személyes találkozót, hogy megölelhessünk érte!”

És akik Gyöngyös és Ádám nagy napját még emlékezetesebbé tették:

Mészáros Máté – esküvő koreográfus, táncoktató és ceremóniamester – www.maathee.hu

Bravo Zenekar – www.bravozenekar.hu

Love Esküvői Ruhaszalon – www.love-eskuvo.hu

Magyar Talléros Pálinka és Rendezvényház – www.tallerosrendezvenyhaz.hu