Katának és Andrisnak idén januárban volt az esküvője. Gyakorlatilag én velük indítottam az esküvői szezont. Sokat nem pihentem, mert december közepén volt a tavalyi év utolsó esküvője, de nem bántam, mert két nagyon kedves embert ismerhettem meg személyükben.

Mivel viszonylag későn találkoztunk és szerződtünk, így a jegyesfotózás is a jó kis novemberi, ködös, hideg időben volt. Igyekeztünk egy napsütéses napot választani, de nem nagyon volt kegyes velünk az időjárás. A fotózás Katának sem a kedvenc elfoglaltsága, de azt hiszem, hogy sikerült feloldódnia és még egy kicsit élvezte is. 

És milyen volt az esküvő?

Nagyon sokan félnek a téli esküvőktől, pedig szerintem semmi ok nincs rá. A nyári szezonban az időjárás egyre kiszámíthatatlanabb, gyakran 35 fok meleg van vagy éppen derült égből jön az eső… Én ezért sok menyasszonyt beszélnék rá a téli esküvőre, hiszen az biztos, hogy hideg lesz és ennek megfelelően lehet tervezni. Nem beszélve arról, hogy mennyire szép és különleges dekorációval lehet készülni.

A magam részéről nagyon vártam az esküvő napját és reméltem, hogy esni fog a hó. A szertartás és a vacsora is egy helyszínen, a Római parton, a Holiday Beach Budapest Wellness Hotelben volt, így már előre elképzeltem, hogy a vízparton, hófehér tájban fogjuk elkészíteni a kreatív fotókat. A hó ugyan leesett, de végül mégsem merészkedtünk ki, így a kreatív fotók helyszíne is a Hotel lett. Picit szomorú voltam emiatt, de semmiképpen sem akartam rábeszélni Katáékat a kinti fotózásra, cserébe egy jó kis megfázásért…

Valójában Kata és Andris nem zizegte túl az esküvőt, nem szerettek volna túl sok (vagy semmi) felesleges és erőltetett programot és játékot. A polgári szertartás után azonnal átmentünk a vacsora helyszínére, ahol ismerkedés, beszélgetés után a nyitótánccal elkezdődött az este, melyet a vacsora követett és ismét buli, gyakorlatilag kifulladásig. 

Ennek az esküvői fotósorozatnak számomra az a különlegessége, hogy az első, amelyet teljes egészében fekete-fehérben mutatok meg Nektek. Természetesen a teljes anyag színesben készült és így is kapták meg Katáék, de nekem, néhány hónappal az esküvő után, valahogy elkapott a fekete-fehér hangulat és a képeket inkább így utómunkáztam.

És akik hozzájárultak a nap sikeréhez:

Smink: Kancsár Andrea – kozmetikus
Frizura: Gótzy Erika
Virág&dekoráció: Tamás Lili
Ruha: Hániel Esküvői és Alkalmi Ruhaszalon
DJ: Jánosik István
Vőfély: Palánki István
Helyszín: Holiday Beach Budapest Wellness és Conference Hotel