Szinte minden esküvő esetén az ajánlatom tartalmaz egy jegyes fotózást is.

Ezt több okból is fontosnak tartom. Egyrészt az én munkámat is megkönnyíti, hiszen jobban megismerem a párt és tudom, hogy az esküvő napján hogyan kell velük kommunikálni, illetve a kreatív fotózás is valószínűleg gördülékenyebben fog menni.

Másrészt pedig a párnak is nagy segítség, hiszen legtöbben nem modellek és a fotózás egy szükséges rossz, amely az esküvőhöz kapcsolódik.

A legtöbb pár nagyon kelletlenül jön a fotózásra, ritka, amikor a pár mindkét tagja lelkes. Általában az urak nem szeretik a fotózást, de gyakran előfordul, hogy egyikőjük sem, sőt kijelentik, hogy róluk még nem készült jó fotó és nem is szeretik, ha fotózzák őket.

Nekem az a dolgom a jegyes fotózás során (természetesen azon túl, hogy jó képeket készítsek), hogy a párossal megszerettessem valamennyire a fotózást. Nem tudom, hogy minek köszönhető, valószínűleg elég laza és közvetlen vagyok, de jegyes fotózás még nem ért úgy véget, hogy a fotózáshoz való hozzáállás ne javult volna…

Így volt ez Zsuzsi és Andris esetén is. Az a kikötése volt Andrisnak, hogy olyan helyen csináljuk a fotózást, ahol nincsenek emberek. Így a vácrátóti arborétumra esett a választás. Párszor el is lett tolva a fotózás (ez is mutatván, hogy nem volt nagy hajlandóság), de végül egy hétköznap délután sikerült megejtenünk.

Andris nem volt annyira lelkes, de mivel szinte mi hárman voltunk csak az arborétumban és semmi olyat nem kellett tenniük (pl. pózolgatni), amit nem szerettek volna, így a végére Andris egészen feloldódott és szuper képek születtek.

Alig volt egy óránk, nekem mégis az idei év egyik kedvenc sorozata lett. Volt néhány elképzelésem, amit szerettem volna megcsinálni, amely teljes mértékben sikerült is.

Az esküvő napján pedig, amikor kb. árnyékban volt 35 fok, Andris izgult és hát sajnos az embermentes övezetet sem sikerült megteremteni, a kreatív fotózás mégis egész jól ment és bár annyira nem lettek fesztelenek a képek, de mégis szép anyag született. Természetesen majd az esküvő képeit is mutatom.